Voiko resilienssiä treenata?

Kun kuulin tuon sanan ensimmäistä kertaa joitain vuosia sitten, minun piti katsoa sanakirjasta, mitä se tarkoittaa. Se tarkoittaa kimmoisuutta, joustavuutta, kykyä palautua ja suuntautua kohti uusia tavoitteita. Olen sen jälkeen kovasti tutkinut sekä omassa elämässäni että kohtaamissani »

Lääkärin vastaanotolla

Syksyn eräs näyttelijän tehtäväni oli toimia masentuneena porrassiivoojana, Liisana. Kohtauksessa Liisa menee lääkäriin. Liisan kipeä polvi vaikeuttaa työntekoa ja saa Liisan haaveilemaan eläkkeelle pääsystä. Liisalla on unettomuutta ja huolta kotona olevasta miehestään. Työ tuntuu raskaalta eikä elämässä »

Tunne seuraa elettä

Kokeile ottaa ujo ja jännittynyt ele ja pidä sitä yllä kaksi minuuttia. Huomaat, kuinka arka ja avuton olo pikku hiljaa ottaa valtaa mielessäsi. Jatka vielä ja kokeile ottaa surullinen ele. Yhtäkkiä surulliset muistot virtaavat mieleen ja suru »

Etukenossa

Etukenossa –Lean In tilaisuudessa Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoululla tutkittiin, miten hankalissakin tilanteissa voi päästä Etukenoon. Tätä taitoa tarvitaan, sillä valta, hierarkkinen asema, sukupuoli, kieli, kansalaisuus, tavat ja erityisesti niihin liittyvät uskomukset luovat esteitä osallistumiselle. »